Hittanóra

Kedves Látogató!

Oldalunkon az előző években megjelent hittankönyvek leckéiből teszünk közzé néhányat.

Az Oktatási és Kutatási Minisztérium platformján (https://www.manuale.edu.ro/) bárki számára hozzáférhetők az I., II., V., VI. és VII. osztályos római katolikus hittankönyvek, s ezek közül kettő, az V. és VII. osztályos digitális változata is elérhető ugyanott.

A digitális tankönyvekben az egyes leckék szövegei, rovatcímei, képei mellett található filmszalag-, hangszóró-, nagyító- és egérikonok aktiválhatók. Rájuk klikkelve kisfilmet láthatunk, éneket, imát, verset hallhatunk, szép képet szemlélhetünk vagy a leckéhez kapcsolódó feladatot tudunk megoldani. 

Az alábbiakban közzéteszünk 10 válogatott leckét pdf és interaktív változatban is. A bal oldali oszlopban lévő anyag csak olvasható, a jobb oldali a fent említett platformon nyílik meg, és a leckéken belül működnek a fent jelzett beépített funkciók. Itt a tankönyvek lapozására is lehetőség van.

A tankönyvek leckéi az egyházi év ünnepköreihez igazítottak, de válogatásunkban néhol eltekintünk ettől a rendtől, hogy hetente több leckét is megmutathassunk. A kiválasztott leckék tematikája mindenképpen illeszkedik a jelenlegi egyházi év aktuális időszakához.

Bízunk benne, hogy a bemutatott tartalmak nem csak a jelzett osztályba járók, hanem más korosztály, sőt a felnőttek számára is lelki és szellemi táplálékot nyújtanak.

Ozsváth Judit, Nemes István és Benedek Ramóna tankönyvszerzők


Tizedik lecke: „Nézzétek az ég madarait!” (VII. osztály)

Kilencedik lecke: „Boldogok a tiszta szívűek” (VII. osztály)

Nyolcadik lecke: „Békesség nektek!” A feltámadt Jézus húsvétvasárnapi megjelenései (VII. osztály)

Hetedik lecke: Húsvét (V. osztály)

Hatodik lecke: „Vegyétek és egyétek!” Az Eucharisztia (VII. osztály)

Ötödik lecke: A szent három nap (V. osztály)

Negyedik lecke: A kiengesztelődés szentsége (VII. osztály)

Harmadik lecke: Virágvasárnap (V. osztály)

Második lecke: A keresztút (V. osztály)


Első lecke: A megtérés. Szent Pál apostol (VII. osztály)